Installation

Alla har olika behov och vi har just därför skräddarsytt vårt koncept efter varje kundtyp så att vi kan möta era behov effektivt och billigt.

Hårdvara

Vi samarbetar med dem största leverantörerna i branschen. Oavsett behov, finns det alltid en laddbox som passar just er.

Information

Vi erbjuder alltid 5 års garanti för att se till att ni blir bekväma med lösningen som ni får av oss.

Laddbox – Privat

Snabbladda din framtid - säkert, smart och hållbart.

Prisvärt

Vi erbjuder en prisvärd och effektiv installation för ditt hem. Där vi hjälper er att finna rätt laddbox, till rätt pris.

Projektering

Vi hanterar processen från start till slut. Vi skickar ut mall med information till er och kommunicerar med elektrikern för göra en enkel installation.

Support & drift

Vi hanterar supporten och driften av er laddstation. Alla frågor och funderingar ni må ha, så vänder ni er alltid mot oss på Vålt.

Subvention

Vi hanterar Grön Teknik avdraget åt er. Subventionen kommer dras från fakturan ni betalar och hanteras av Vålt.

Installation inom 4 veckor

Genom vårt etablerade nätverk av elektriker och inhouse elektriker, så kan vi säkerställa en installation inom 4 veckor.

Välkommen till Vålt – ledaren inom installation av laddstationer för elektriska fordon. Vi erbjuder skräddarsydda lösningar som passar allt från företag och fastighetsägare till bostadsrättsföreningar. Med våra effektiva, säkra och smarta laddstationer gör vi det enklare än någonsin att ta steget mot en mer hållbar framtid. Dra nytta av vår branschledande teknologi och erfarenhet. Kontakta oss idag för att ta reda på hur vi kan göra din fastighet redo för framtiden.

Läs mer

Enkel installation

Slipp komplicerade lösningar och otydliga offerter. Vi presenterar en enkel installation som gör att du är igång inom 4 veckor.

 • Ledaren inom installation av laddstationer för elektriska fordon.
 • Enkel installation, igång inom 4 veckor.
 • Vi hanterar Grön teknik avdraget åt er.
 • 5 års garanti på produkten & anläggnings-garanti.
Be om en offert

Glöm inte att beakta följande delar

Tänk på följande saker inför en installation, för att underlätta besluts-processen och tiden för installation.

 • Framkomligheten för elektrikern, säkerställ att elektrikern kan komma fram enkelt till projektet och centralen.
 • Kontrollera att du fått produkterna levererade i god tid inför installationen, om inte, kontakta vår kundtjänst.
 • Se över vårt utbud av laddboxar, så du väljer den som passar just era behov bäst.

Naturvårdsverket och subventioner

Vi hanterar grön teknik bidraget, avdrag direkt på fakturan.

Denna skattereduktion är tillgänglig för installationer som har påbörjats, betalats och avslutats efter den 1 januari 2021. Det är en unik förmån som fungerar parallellt med liknande incitament som rot och rut, men står som en egen distinkt skattereduktion. När vi, som ditt installationsföretag, utför arbetet, kommer du att se skattereduktionen direkt applicerad på din faktura.

Det innebär att du som kund enkelt och smidigt kan investera i grön teknik, samtidigt som du gynnas ekonomiskt utan att behöva hantera den administrativa processen. Att välja Vålt och vår expertis innebär att du steg för steg bidrar till en mer hållbar framtid, samtidigt som du tar del av de ekonomiska incitament som staten erbjuder för att främja sådana initiativ.

All-inclusive paket av Vålt

Luta er tillbaka och låt oss hantera allting.

Hos Vålt omfattar en standardinstallation av laddbox ett all-inclusive-paket till ett fast pris, där vi tar hand om allt från start till slut. Detta innebär att du som kund slipper oroa dig för timdebitering eller materialkostnader; allt är inkluderat.
I vårt standardpaket ingår:

 • Installation och montering av laddboxen på en lämplig vägg.
 • Genomföring av nödvändiga håltagningar i väggen (vanligtvis endast 1-2 hål i material som gips, lättbetong eller trä).
 • Dragning av 10-20 meter kabel från elcentralen till laddaren, inklusive möjligheten att utföra markarbete för dem som önskar få sin kabel nedgrävd.
 • Installation av Jordfelsbrytare Typ A vid behov.
 • Uppsättning, driftsättning samt en detaljerad genomgång av laddboxens alla funktioner.
 • Grovstädning efter avslutat installationsarbete.

Låt oss hjälpa er,
boka ett kostnadsfritt möte

Gör som andra nöjda kunder – Välj Vålt för din elbilsladdning!
Fyll i uppgifterna så kontaktar vi er.

Alexander Rönndahl

CMO & Account Manager

Välj kundtyp

Hur man går tillväga

1

Val av laddbox och beställning

Gå över laddboxarna vi har i vårt utbud och välj den som passar er bäst.
Kontakta sedan oss med en offert-förfrågan för en installation av just denna laddbox.

Läs mer

Vi skickar sedan ut en offert till er, med ett prisunderlag och kompleterande uppgifter som behövs för att kunna göra installationen och grön teknik avdraget åt er.

2

Acceptans och installation

När ni accepterat offerten, så kommer vi gemensamt fastställa datum och tid för en installation.
Installationen beräknas alltid ta mellan 2-5 timmar, baserat på framkomlighet och hur komplex installationen är.

Läs mer

När installationen väl är genomförd, så kommer vi kontrollera att allting är gjort korrekt och lämna över underlag för genomförd installation och drift-kontroller.

3

Påbörja laddning & feedback

Vips, så är vi färdiga och du kan börja ladda din bil och bidra till en grönare framtid.
Vi skickar därefter ut en enkät med feedback och information om hur du upplevde installationen, nöjda kunder är det enda vi vill arbeta med, så er feedback uppskattas alltid.

Vilken laddbox ska jag välja?

Vi erbjuder en uppsjö av laddboxar, specifikt anpassade för olika behov/installationer.
Som privatperson, så rekommenderar vi: Defa Power, 2023s bästa laddbox.

Vad ska man tänka på när man köper laddbox?

Inför valet av laddbox är det viktigt att du förstår vilken effekt som krävs för dina behov. För hemmaladdning av elbil föreslår vi en laddbox på minst 3.7 kW, vilket motsvarar 16 Ampere på enfas. Dessutom är laddboxens effekt beroende av huvudsäkringens kapacitet i din fastighet, vilket avgör hur mycket ström som kan användas.

Hur mycket kostar en laddbox?

Kostnaden för en laddbox i ett garage ligger ungefär mellan 5 000 och 12 000 kr, medan installationskostnaderna varierar från 2 000 till 10 000 kr. Laddstolpar som involverar markarbete tenderar att vara dyrare, där den totala kostnaden kan stiga till så mycket som 50 000 kr. Från och med den 1 januari 2021 är det möjligt att dra nytta av skattereduktion för grön teknik vid installation av en laddstation.

Måste man ha jordfelsbrytare till billaddare?

Enligt reglerna för elinstallationer är det obligatoriskt att laddpunkten skyddas av en jordfelsbrytare, vilken måste antingen vara integrerad i själva produkten eller installeras separat i elsystemet.

Får man ladda en elbil i garage?

Att förvara en elbil i ett uppvärmt garage kan ofta bidra till både längre livslängd och ökad räckvidd jämfört med att låta bilen stå utomhus året runt i det nordiska klimatet. Installationen av en laddstation eller laddstolpe i ett tempererat garage är fördelaktigt för batteriet och skapar optimala förhållanden för att maximera nyttan av varje laddning.

Vilka laddboxar förbjuds?

Försäljningsförbudet utfärdat av Elsäkerhetsmyndigheten gäller för laddboxarna Easee Home och Easee Charge. Enligt myndighetens uppskattningar finns det omkring 100 000 sådana installerade laddboxar i Sverige.

Hur lång tid tar det att installera en laddbox?

Tiden det tar att installera en laddbox kan skilja sig åt baserat på platsens specifika behov och förhållanden. Som en generell regel kan du dock förvänta dig att en komplett och noggrann installation tar ungefär 2 till 4 timmar.