Installation

Alla har olika behov och vi har just därför skräddarsytt vårt koncept efter varje kundtyp så att vi kan möta era behov effektivt och billigt.

Hårdvara

Vi samarbetar med dem största leverantörerna i branschen. Oavsett behov, finns det alltid en laddbox som passar just er.

Information

Vi erbjuder alltid 5 års garanti för att se till att ni blir bekväma med lösningen som ni får av oss.

Charge Amps Dawn

Lys upp din elbilsladdning med Charge Amps Dawn – Elegans möter effektivitet i varje detalj.

Vålt introducerar Charge Amps Dawn, en smart och stilren laddbox designad för både hemmabruk och företagsanläggningar. Denna laddstation förenar estetik med funktionalitet och erbjuder en hög laddkapacitet och är utformad för att effektivisera din laddningsprocess. Med sin robusta design och avancerade funktioner är Dawn en optimal lösning för alla som värdesätter tillförlitlighet och design i sin övergång till eldrivna fordon. Charge Amps Dawn skiljer sig från andra laddboxar med sin unika design av Koenigseggs tidigare chefsdesigner, vilket gör den till en snygg tillägg till vilken fastighet som helst. Dessutom erbjuder den smarta funktioner för energieffektivitet och användarvänlighet, vilket gör den till en framtidssäker investering för elbilsägare.

Överblick

Charge Amps Dawn utmärker sig med en kombination av hög kapacitet på upp till 22 kW och en design framtagen av Koenigseggs tidigare chefsdesigner, vilket gör den till en av de mest estetiskt tilltalande laddboxarna på marknaden. Dess robusta konstruktion garanterar långvarig tillförlitlighet, medan de smarta funktionerna, som energieffektiv laddning anpassad efter dina behov, bidrar till en sömlös och kostnadseffektiv användarupplevelse. Dawn representerar en perfekt symbios av form och funktion, vilket gör den till en idealisk lösning för både privatpersoner och företag som söker en framtidssäker laddinfrastruktur.

Specifikationer

Antal uttag1 st
Fas1-fas & 3-fas
IP-klassificeringIP54
Inbyggd energi­mätareJa
Ladd­kapacitet22 kW
Last­balanseringJa, extra tillägg
OCPP1.6
Produkt­garanti3 år
Tillverknings­landSverige
Upp­kopplingWifi + 4G som tillägg
VarumärkeCharge Amps
Överbelastnings­skyddJa

Charge Amps

Charge Amps, grundat av Fredrik Jonsson 2012 i Sollentuna, är ett framstående namn inom laddningslösningar för elbilar, känt för sin innovation och hållbarhet. Med produkter som förenar smart teknologi med återvunna material och skandinavisk design, betonar Charge Amps vikten av estetik samt funktion. Företaget lyfter fram sin dedikation till hållbarhet i hela produktionskedjan och erbjuder laddare anpassade för alla från enskilda hushåll till storskaliga parkeringshus. Genom sin app ger Charge Amps användarna full kontroll och insikt över deras laddningsbehov, vilket underlättar övergången till en elektrifierad framtid.

Charge Amps betonar innovation genom att integrera smart teknologi och hållbarhet i sitt produktutbud, vilket omfattar allt från hemmaladdare till lösningar för företag. Med en stark inriktning på skandinavisk design och användning av återvunna material, strävar de efter att kombinera funktion med estetik, vilket reflekterar deras engagemang för miljön och användarvänlighet. Deras produkter är designade för att underlätta enkel och effektiv hantering av elbilsladdning, vilket möjliggör en smidigare övergång till elektriska fordon.

Charge Amps app

Charge Amps-appen erbjuder en omfattande lösning för kontroll och övervakning av elbilsladdning. Med appen kan användare schemalägga laddningar, se laddningsstatus, historik och justera LED-belysningens ljusstyrka. En särskilt framstående funktion är Green Charging, som möjliggör laddning med solenergi för en miljövänlig och ekonomisk körupplevelse. Appen, tillgänglig för både iOS och Android, ger en intuitiv plattform för att optimera användningen av Charge Amps laddstationer, vilket gör elbilsladdningen enkel och anpassningsbar.

Vålt, som leverantör av Charge Amps produkter, erbjuder en innovativ app som gör laddningen av din elbil både smidigare och smartare. Genom appen kan användare njuta av funktioner som schemaläggning av laddning, överblick av laddningshistorik och anpassning av laddstationens LED-belysning. Green Charging-funktionen utmärker sig genom att främja laddning via solenergi, vilket bidrar till en miljövänligare användning. Charge Amps-appen, tillgänglig för iOS och Android, representerar Vålt och Charge Amps engagemang för att förenkla övergången till elektrisk mobilitet.

Installation

Charge Amps Dawn: Ladda med stil och smart teknik

Med Charge Amps Dawn får du en laddlösning som kombinerar estetisk design med användarvänliga och effektiva funktioner. Installationen av Dawn kräver en kvalificerad elektriker för att säkerställa att allt går smidigt och uppfyller högsta säkerhetsstandarder. Processen inkluderar en bedömning av ditt elsystem, val av optimal installationsplats, professionell anslutning till elnätet, montering och appbaserad konfiguration. Efter installationen genomförs noggranna tester för att bekräfta att allt fungerar korrekt.

  1. Bedömning av Elsystemet: Elektrikern utför en detaljerad kontroll av hemmets elsystem för att verifiera dess kapacitet, säkerställande att den stöder laddstationens krav utan risk för överbelastning.
  2. Platsval: Elektrikern rekommenderar den mest lämpliga platsen baserat på tillgänglighet, kabellängd och estetiska önskemål, samtidigt som man tar hänsyn till eventuella framtida expansionsplaner.
  3. Anslutning: Detaljerad anslutning av laddstationen till hemmets elnät genomförs med noggrannhet för att undvika felkopplingar och säkerställa en stabil strömförsörjning.
  4. Montering: Laddstationen installeras på den utvalda platsen med precision för att garantera stabilitet och lättillgänglighet, samtidigt som den passar in i omgivningen.
  5. Konfiguration via App: Elektrikern hjälper till med att konfigurera laddstationen genom appen, ställer in specifika laddningstider och anpassar inställningar för att maximera effektiviteten.
  6. Tester och Kontroll: En omfattande kontroll utförs för att säkerställa att installationen uppfyller alla säkerhetskrav och att laddstationen fungerar optimalt innan den tas i bruk.

Genom att välja Vålt för installationen av Charge Amps Dawn, garanteras du inte bara en säker och professionellt utförd installation men också en skräddarsydd lösning anpassad efter dina specifika laddningsbehov och önskemål. Vålt:s expertteam tar hand om allt från första bedömning till slutlig kvalitetskontroll, vilket innebär att du kan lita på att din laddstation inte bara är korrekt installerad utan också optimerad för bästa möjliga prestanda. Denna omsorgsfulla process säkerställer att din investering i Charge Amps Dawn är både hållbar och värdig, med pålitlig support endast ett samtal bort.

Låt oss hjälpa er,
boka ett kostnadsfritt möte

Gör som andra nöjda kunder – Välj Vålt för din elbilsladdning!
Fyll i uppgifterna så kontaktar vi er.

Alexander Rönndahl

CMO & Account Manager

Välj kundtyp