Installation

Alla har olika behov och vi har just därför skräddarsytt vårt koncept efter varje kundtyp så att vi kan möta era behov effektivt och billigt.

Hårdvara

Vi samarbetar med dem största leverantörerna i branschen. Oavsett behov, finns det alltid en laddbox som passar just er.

Information

Vi erbjuder alltid 5 års garanti för att se till att ni blir bekväma med lösningen som ni får av oss.

Zaptec Go

När du behöver en enkel och smidig laddlösning.

Upplev laddning på dina villkor med Zaptec Go – en prisbelönt hemmaladdare som förenklar din laddningsrutin med sin rena design och smarta funktioner. Utformad och tillverkad i Norge för att stå emot tuffa väderförhållanden, kommer Zaptec Go med en 5-årig garanti och är kompatibel med alla elbilar. Enkel att installera och alltid uppdaterad tack vare WiFi-anslutning. Zaptec Go erbjuder avancerade säkerhetsfunktioner och är tillgänglig i sex färger för att matcha din stil. För mer detaljerad information, fortsätt scrolla ner!

Överblick

Zaptec Go är en kompakt och innovativ laddbox för hemmabruk, känd för sin prisbelönta design och högkvalitativa konstruktion. Den är utformad för att tåla Norges tuffa klimat, vilket gör den oerhört hållbar. Med en vikt på endast 1.3 kg och dimensioner mindre än en iPad, erbjuder den stor flexibilitet och kompatibilitet med alla elbilar. Dess smarta funktioner, såsom över-the-air uppdateringar och inbyggd PEN-fel detektering, kombinerat med användarvänlig appkontroll, gör den till en framstående lösning för säker och effektiv elbilsladdning.

Specifikationer

Antal uttag1 st
Fas1-fas & 3-fas
IP-klassificeringIP54
Inbyggd energi­mätareJa
Kompatibel med smart hemJa
Ladd­kapacitet22 kW
Last­balanseringJa, extra tillägg
OCPP1.6
Tillverknings­landNorge
Upp­kopplingWi-Fi & inbyggd 4G anslutning
VarumärkeZaptec
Överbelastnings­skyddJa

Zaptec

Zaptec är ett norskt företag som specialiserar sig på utveckling och tillverkning av laddningslösningar för elfordon. Företaget, grundat i Stavanger, har snabbt etablerat sig som en innovatör inom elektromobilitetsindustrin, tack vare dess högteknologiska laddningssystem som kombinerar effektivitet, säkerhet och användarvänlighet.

Deras produkter är kända för sin intelligenta teknologi och höga prestanda, vilket möjliggör snabb och pålitlig laddning av elbilar. Deras laddningsstationer, som är utformade för både privat och offentligt bruk, stöder en rad olika elbilsmodeller, vilket gör dem till ett flexibelt val för elbilsägare. Företagets innovationer inkluderar även avancerade mjukvarulösningar som optimerar laddningsprocessen och förbättrar användarupplevelsen genom smarta funktioner såsom fjärrstyrning, schemaläggning och realtidsövervakning.

De sätter också ett starkt fokus på hållbarhet, med produkter som inte bara bidrar till en ökad adoption av elbilar men också minskar det totala koldioxidavtrycket. Genom att erbjuda skalbara och energieffektiva laddningslösningar, spelar företaget en viktig roll i övergången till en grönare framtid.

Med ett starkt engagemang för innovation och kvalitet, fortsätter Zaptec att utvidga sin närvaro på den globala marknaden, där de bidrar till utvecklingen av infrastrukturen för elbilsladdning och främjar övergången till hållbar transport.

Zaptec-appen

Zaptec-appen är en integrerad del av företagets laddningslösningar, designad för att förbättra användarupplevelsen för elbilsägare. Appen fungerar som en digital kontrollpanel, vilket ger användarna fullständig kontroll och översikt över deras laddningsaktiviteter. Med en användarvänlig gränssnitt tillåter appen elbilsförare att enkelt starta, övervaka och schemalägga sina laddningssessioner direkt från sina smartphones.

En av de mest framträdande funktionerna i Zaptec-appen är dess förmåga att ge realtidsdata och detaljerad information om laddningsprocessen. Användare kan se aktuell laddningsstatus, batterinivå, och den uppskattade tiden tills full laddning. Detta ger en ökad bekvämlighet och hjälper användare att planera sina resor effektivare.

Appen erbjuder även anpassningsbara inställningar, såsom möjligheten att ställa in specifika laddningstider för att utnyttja låga elpriser eller för att passa in med hushållets energiförbrukning. Dessutom kan användare få tillgång till historisk laddningsdata, vilket ger insikter i deras laddningsvanor och möjliggör optimering av energianvändningen.

Installation

Ladda hemma – Enklare än någonsin.

Att installera Zaptec Go är utformad för att vara enkel och användarvänlig, för att säkerställa en smidig övergång till elbilsladdning hemma. Processen involverar noggranna förberedelser och anslutning till ditt hemmas elsystem, med särskild uppmärksamhet på säkerhetsaspekter och effektivitetskrav. Genom att följa en steg-för-steg guide, som inkluderar montering, konfigurering via en app, och omfattande tester, kan du snabbt och säkert börja använda din nya laddbox. Varje steg är designat för att maximera användarupplevelsen samtidigt som det säkerställer att din installation uppfyller alla nödvändiga säkerhetsstandarder.

  1. Förberedelser: Elektrikern börjar med att granska hemmets elektriska system för att säkerställa att det finns tillräcklig kapacitet för laddstationen. Därefter identifieras en optimal installationsplats, som är både praktisk för fordonet och estetiskt lämplig.
  2. Anslutning: Elektrikern kopplar sedan in laddboxen till hemmets elnät, med fokus på säker och korrekt kabeldragning samt anslutning till elcentralen.
  3. Installation: Laddboxen monteras på en förutbestämd yta. Detta inkluderar att säkert fästa laddboxen på en vägg eller annan stabil yta, med hänsyn till både tillgänglighet och visuell presentation.
  4. Konfiguration: Genom den medföljande appen konfigurerar elektrikern laddboxen för att passa husägarens specifika behov och preferenser, inklusive schemaläggning av laddningstider.
  5. Tester och säkerhetskontroll: Efter installationen genomför elektrikern en rad tester för att säkerställa att allt är korrekt installerat och fungerar som det ska. Detta inkluderar att kontrollera elanslutningarnas säkerhet, laddboxens funktionalitet och systemets övergripande stabilitet.

Vålt säkerställer en bekymmersfri och trygg installation av Zaptec Go, genom att samarbeta med erfarna elektriker som följer noggranna installationsrutiner. Från inledande kapacitetskontroller till slutliga säkerhetstester garanterar Vålt att din laddstation inte bara uppfyller högsta säkerhetsstandarder utan även är anpassad efter dina specifika behov. Välj Vålt för en smidig övergång till elbilsladdning, med tryggheten av kvalitetssäkrad service och stöd under hela processen.

Låt oss hjälpa er,
boka ett kostnadsfritt möte

Gör som andra nöjda kunder – Välj Vålt för din elbilsladdning!
Fyll i uppgifterna så kontaktar vi er.

Alexander Rönndahl

CMO & Account Manager

Välj kundtyp

Är Zaptec Go en bra laddare?

Zaptec Go rankas som bäst i test av Norge Automobilförbund (NAF) i deras jämförelse av elbilsladdare på marknaden. Den får högsta betyg i alla kategorier, med speciellt erkännande för att den uppfyller alla ställda säkerhetskrav.

Vem tillverkar Zaptec Go?

Zaptec är det norska varumärket som tillverkar boxen.

Hur snabbt laddar en Zaptec Go?

Laddningshastigheten med Zaptec Go varierar beroende på ditt nuvarande elnätsabonnemang. Genom att justera ditt abonnemang hos din elleverantör kan du möjliggöra snabbare laddning. Zaptecs laddboxar stöder upp till 22kW, vilket potentiellt kan ge upp till cirka 130 mils räckvidd per natt.

Har Zaptec Go 4G?

Zaptecs laddstationer är alltid anslutna via WiFi eller 4G LTE-M och får trådlösa uppdateringar för de senaste funktionerna. De erbjuder en laddkapacitet upp till 22 kW, vilket varierar beroende på installationen och bilmodellen, och representerar den högsta effekten tillgänglig för AC-laddning.