Installation

Alla har olika behov och vi har just därför skräddarsytt vårt koncept efter varje kundtyp så att vi kan möta era behov effektivt och billigt.

Hårdvara

Vi samarbetar med dem största leverantörerna i branschen. Oavsett behov, finns det alltid en laddbox som passar just er.

Information

Vi erbjuder alltid 5 års garanti för att se till att ni blir bekväma med lösningen som ni får av oss.

Charge Amps Aura

Ladda smart och stilfullt – Charge Amps Aura förvandlar varje plats till en kraftfull laddstation.

Vålt introducerar Charge Amps Aura, en innovativ laddstation med dubbla uttag som kombinerar elegant design med praktisk funktionalitet, designad av Koenigsegg's tidigare chefsdesigner. Med kapacitet för att ladda två fordon samtidigt upp till 22 kW per uttag, passar Aura perfekt för semi-offentliga platser som företag och bostadsrättsföreningar. Tillverkad av återvunnet aluminium och OCPP-kompatibel, erbjuder Aura en hållbar och framtidssäker laddlösning som är lätt att installera och hantera via WiFi, vilket gör den idealisk för miljömedvetna kunder som värdesätter både design och funktion.

Överblick

Charge Amps Aura är en dubbeluttags laddstation designad för både privat och semi-offentlig användning, med upp till 22 kW laddningskapacitet per uttag. Charge Amps Aura erbjuder intelligent lastbalansering mellan uttagen för effektiv energianvändning, tål extremtemperaturer från -30°C till +40°C, och tillåter anslutning via WiFi eller 4G SIM-kort för flexibel hantering och övervakning av din laddningsprocess.

Charge Amps Aura är en svensktillverkad laddstation som stoltserar med hållbarhet i dess kärna, tillverkad av högkvalitativt återvunnet material. Denna laddstation erbjuder en framtidssäker lösning för elbilsägare, vilket speglar både innovation och miljömedvetenhet.

Specifikationer

Antal uttag2 st
Fas1-fas & 3-fas
IP-klassificeringIP55
Inbyggd energi­mätareJa
Ladd­kapacitet22 kW
Last­balanseringJa, extra tillägg
OCPP1.6
Produkt­garanti3 år
Tillverknings­landSverige
Upp­kopplingWIFI
VarumärkeCharge Amps
Överbelastnings­skyddInbyggd personskyddsautomat A

Charge Amps

Charge Amps, grundat av Fredrik Jonsson 2012 i Sollentuna, är ett framstående namn inom laddningslösningar för elbilar, känt för sin innovation och hållbarhet. Med produkter som förenar smart teknologi med återvunna material och skandinavisk design, betonar Charge Amps vikten av estetik samt funktion. Företaget lyfter fram sin dedikation till hållbarhet i hela produktionskedjan och erbjuder laddare anpassade för alla från enskilda hushåll till storskaliga parkeringshus. Genom sin app ger Charge Amps användarna full kontroll och insikt över deras laddningsbehov, vilket underlättar övergången till en elektrifierad framtid.

Charge Amps betonar innovation genom att integrera smart teknologi och hållbarhet i sitt produktutbud, vilket omfattar allt från hemmaladdare till lösningar för företag. Med en stark inriktning på skandinavisk design och användning av återvunna material, strävar de efter att kombinera funktion med estetik, vilket reflekterar deras engagemang för miljön och användarvänlighet. Deras produkter är designade för att underlätta enkel och effektiv hantering av elbilsladdning, vilket möjliggör en smidigare övergång till elektriska fordon.

Charge Amps app

Charge Amps-appen erbjuder en omfattande lösning för kontroll och övervakning av elbilsladdning. Med appen kan användare schemalägga laddningar, se laddningsstatus, historik och justera LED-belysningens ljusstyrka. En särskilt framstående funktion är Green Charging, som möjliggör laddning med solenergi för en miljövänlig och ekonomisk körupplevelse. Appen, tillgänglig för både iOS och Android, ger en intuitiv plattform för att optimera användningen av Charge Amps laddstationer, vilket gör elbilsladdningen enkel och anpassningsbar.

Vålt, som leverantör av Charge Amps produkter, erbjuder en innovativ app som gör laddningen av din elbil både smidigare och smartare. Genom appen kan användare njuta av funktioner som schemaläggning av laddning, överblick av laddningshistorik och anpassning av laddstationens LED-belysning. Green Charging-funktionen utmärker sig genom att främja laddning via solenergi, vilket bidrar till en miljövänligare användning. Charge Amps-appen, tillgänglig för iOS och Android, representerar Vålt och Charge Amps engagemang för att förenkla övergången till elektrisk mobilitet.

Installation

Enkel Installation, Oändliga Möjligheter med Charge Amps Aura.

Vålts elektriker hanterar installationen av Charge Amps Aura med precision och expertis. Från inledande konsultation för att förstå dina behov, till den slutliga installationen som följer strikta säkerhetsstandarder, säkerställer Vålt en smidig och effektiv process. Varje steg, inklusive systemkonfiguration och testning, är anpassat för att maximera din laddningsstationens prestanda och tillförlitlighet.
En certifierad elektriker genomför installationen av Charge Amps Aura genom dessa detaljerade steg:

  1. Platsanalys: Elektrikern utför en grundlig utvärdering för att identifiera den mest lämpliga installationsplatsen, med hänsyn till användarbehov och optimal laddningseffektivitet.
  2. Elektrisk Förberedelse: Det elektriska systemet i bostaden kontrolleras noggrant för att verifiera att det kan stödja Auras tekniska krav, inklusive belastningskapacitet.
  3. Montering: Laddstationen installeras på en strategiskt utvald plats för bästa tillgänglighet och estetik, med användning av robusta fästen för säker fastsättning.
  4. Elnätanslutning: Elektrikern utför en säker anslutning till hemmets elsystem, med fokus på att upprätthålla elektrisk integritet och undvika störningar.
  5. Systeminställningar: Konfigurerar Aura enligt specifika användarinställningar, inklusive anslutning via antingen WiFi eller 4G för fjärrstyrning och övervakning.
  6. Funktionstestning: En omfattande testning genomförs för att säkerställa att installationen uppfyller alla funktions- och säkerhetskrav, vilket inkluderar verifiering av laddningskapacitet och systemstabilitet.

Vålt garanterar en professionell installation av Charge Amps Aura, designad för att passa just dina behov. Kontakta Vålt idag för en offert och ta första steget mot en sömlös laddningsupplevelse.

Låt oss hjälpa er,
boka ett kostnadsfritt möte

Gör som andra nöjda kunder – Välj Vålt för din elbilsladdning!
Fyll i uppgifterna så kontaktar vi er.

Alexander Rönndahl

CMO & Account Manager

Välj kundtyp

Rekommenderade laddboxar

No posts found.