Installation

Alla har olika behov och vi har just därför skräddarsytt vårt koncept efter varje kundtyp så att vi kan möta era behov effektivt och billigt.

Hårdvara

Vi samarbetar med dem största leverantörerna i branschen. Oavsett behov, finns det alltid en laddbox som passar just er.

Information

Vi erbjuder alltid 5 års garanti för att se till att ni blir bekväma med lösningen som ni får av oss.

Defa Power

Upptäck effektivitet med DEFA Power: Smart laddning som anpassar sig efter dina behov och elpriser.

Vålt presenterar DEFA Power, den intelligenta laddboxen för både privat och anläggningsinstallationer. Den här laddstationen, som är utformad för att maximera din laddningseffektivitet, erbjuder avancerad teknologi som anpassar sig efter elmarknadens priser, vilket säkerställer att du alltid laddar till det lägsta priset. Med en robust konstruktion klarar DEFA Power de tuffaste klimatförhållandena, vilket gör den till ett pålitligt val för alla. Upptäck hur DEFA Power kan förändra din laddningsupplevelse genom att fortsätta läsa på denna sidan, där du finner allt du behöver för en smidigare övergång till elektrisk mobilitet.

Överblick

DEFA Power är en framstående laddbox som erbjuder upp till 22 kW laddningskapacitet, idealisk för både privata hem och större anläggningar. Den integrerar avancerad teknologi som PowerSmart för att optimera laddningen baserat på aktuella elpriser, säkerställande av en kostnadseffektiv laddning. Med stöd för OCPP 2.0.1 säkerställs framtida kompatibilitet och kommunikation. Den robusta konstruktionen är designad för att tåla hårda klimat, vilket garanterar långvarig tillförlitlighet. För en djupare förståelse av alla fördelar och tekniska specifikationer DEFA Power erbjuder, läs bredvid.

Specifikationer

Antal uttag1 st
Fas1-fas & 3-fas
IP-klassificeringIP55
Inbyggd energi­mätareJa
Kompatibel med smart hemJa
Ladd­kapacitet22 kW
Last­balanseringJa, extra tillägg
OCPP2.0.1
Tillverknings­landNorge
Upp­kopplingWifi & 4G uppkoppling som tillägg
VarumärkeDefa
Överbelastnings­skyddJa, med externt tillägg

Defa

DEFA är ett etablerat varumärke som har positionerat sig starkt inom e-mobilitetssektorn, med en lång historia av innovation och utveckling av laddningslösningar för elbilar. Genom åren har DEFA utvecklats till en ledande aktör som erbjuder avancerade och hållbara laddlösningar, vilka speglar deras engagemang för att underlätta övergången till elektriska fordon. Med fokus på kvalitet, säkerhet och användarvänlighet har DEFA blivit synonymt med pålitlighet inom e-mobilitetsmarknaden.

DEFA, med rötter som sträcker sig tillbaka till 1946, har genom decennierna etablerat sig som en pionjär inom fordons- och elektronikindustrin. Företagets resa började i Norge och har expanderat globalt, med en stark närvaro inom e-mobilitetslösningar. DEFA:s tidiga fokus på innovativa lösningar för bilvärmare ledde till utvecklingen av integrerade system som underlättar vardagen för bilägare. Genom åren har DEFA anpassat sig till marknadens förändringar och omfamnat elektrifieringen av transportsektorn, vilket har cementerat deras position som en ledande aktör inom utvecklingen av hållbara laddningslösningar. Med ett arv byggt på innovation och kvalitet fortsätter DEFA att forma framtiden för e-mobilitet.

Defa Power-appen

Defa Power appen ger användarna full kontroll och översikt över sin laddning, med funktioner för att anpassa och schemalägga laddning baserat på elpriser eller personliga preferenser. Den erbjuder även möjlighet att övervaka energiförbrukning och laddningshistorik, vilket underlättar en mer energieffektiv användning. Genom appen kan användare snabbt justera inställningar och få tillgång till uppdaterad information om deras laddstationers status, vilket gör den till en viktig resurs för alla som söker en smidig och anpassningsbar laddningsupplevelse.

DEFA's PowerSmart-funktion är en intelligent del av DEFA Power-appen som möjliggör optimerad laddning genom att analysera och utnyttja elprisets variationer över tid. Detta innebär att appen kan schemalägga laddning av ditt fordon under de tidsperioder då elpriset är som lägst, vilket bidrar till både kostnadsbesparingar och en mer energieffektiv användning. PowerSmart-tekniken erbjuder en anpassningsbar och automatiserad laddningslösning som anpassas efter både användarens behov och elmarknadens dynamik.

Installation

DEFA Power: Revolutionera din laddning med intelligens och effektivitet.

Installationen av DEFA Power är utformad för enkelhet och användarvänlighet, vilket gör det lättare än någonsin att ladda din bil hemma. Processen kräver att en behörig elektriker utför noggranna förberedelser och ansluter laddstationen till ditt hems elsystem, med fokus på både säkerhet och effektivitet. Genom en stegvis guide som inkluderar installation, appbaserad konfigurering, och grundliga säkerhetstestningar, kan du snabbt komma igång med din laddstation. Vålt samarbetar med erfarna elektriker för att garantera en säker och anpassad installation, försäkrande att allt uppfyller de strängaste säkerhetsstandarderna och är anpassat efter dina behov.

  1. Bedömning av Elsystemet: En kvalificerad elektriker börjar med att undersöka ditt hems elsystem för att säkerställa att det klarar av belastningen från laddstationen. Detta steg innebär en noggrann analys av nuvarande kapacitet och framtida behov.
  2. Platsval: Välj en installationsplats som inte bara är praktisk för daglig användning utan också harmonierar med hemmets estetik. Optimal placering är avgörande för enkel åtkomst och visuell tilltalande.
  3. Säker Anslutning: Elektrikern ansvarar för att korrekt ansluta laddstationen till hemmets elnät. Detta omfattar professionell kabeldragning och säker integration med hemmets elcentral, allt för att uppnå högsta säkerhetsstandard.
  4. Montering: Laddstationen monteras stabilt på vald plats, antingen på en vägg eller annan fast yta. Montering ska främja både tillgänglighet för laddningskabeln och estetisk passform i hemmiljön.
  5. Appbaserad Konfiguration: Använd den tillhörande appen för att skräddarsy laddstationens inställningar efter dina specifika behov. Detta kan inkludera att ställa in specifika laddningstider för att maximera effektivitet och kostnadsbesparingar.
  6. Tester och Kvalitetskontroll: Efter installationen utför elektrikern en serie tester för att verifiera att allt är korrekt installerat och fungerar som det ska. Detta inkluderar en genomgång av elanslutningarna och laddstationens prestanda för att säkerställa stabilitet och säkerhet.

Genom att följa dessa steg kan Vålt erbjuda en problemfri och trygg installation av DEFA Power, alltid med kvalitetssäkrad service och support. Denna guide ger en översikt över processen, men detaljer och specifikationer kan variera beroende på specifika installationskrav och förutsättningar.

Låt oss hjälpa er,
boka ett kostnadsfritt möte

Gör som andra nöjda kunder – Välj Vålt för din elbilsladdning!
Fyll i uppgifterna så kontaktar vi er.

Alexander Rönndahl

CMO & Account Manager

Välj kundtyp

Rekommenderade laddboxar

No posts found.

Är Defa Laddbox bra?

Defa Power vann årets laddbox 2023.
DEFA Power garanterar effektiv laddning utan kraftförlust, kompletterad med en användarvänlig display som gör det enkelt att utnyttja dess avancerade funktioner. Denna laddbox säkerställer att du alltid är uppdaterad med senaste inom elbilsladdning, utan bekymmer för framtida teknikskiften.

Vilken Laddbox är bäst i test?

Defa Power blev årets laddbox 2023.

Vad kostar Defa Laddbox?

Defa Power med installation och efter subvention kostar 9500 kr.
Priset kan variera baserat på förutsättningar.

Hur fungerar en lastbalanserare?

En lastbalanserare fördelar elströmmen jämnt mellan flera laddstationer i ett nätverk för att undvika överbelastning av elsystemet. Genom att dynamiskt anpassa laddkraften baserat på det totala energibehovet och tillgänglig kapacitet, optimerar den laddprocessen och säkerställer effektiv användning av tillgänglig strömförsörjning. Detta gör det möjligt att ladda flera elbilar samtidigt utan att behöva uppgradera huvudelen av elinfrastrukturen, vilket sparar både tid och pengar.