Installation

Alla har olika behov och vi har just därför skräddarsytt vårt koncept efter varje kundtyp så att vi kan möta era behov effektivt och billigt.

Hårdvara

Vi samarbetar med dem största leverantörerna i branschen. Oavsett behov, finns det alltid en laddbox som passar just er.

Information

Vi erbjuder alltid 5 års garanti för att se till att ni blir bekväma med lösningen som ni får av oss.

Zaptec Pro

Ladda smartare med Zaptec Pro – Framtiden för effektiv elbilsladdning.

Vålt stoltserar med att leverera Zaptec Pro, en toppmodern laddlösning som är ideell för större anläggningar som bostadsrättsföreningar och fastighetsbolag. Denna avancerade enhet erbjuder dynamisk lastbalansering, vilket möjliggör effektiv och skalbar elbilsladdning anpassad för nordiska förhållanden. Med Zaptec Pro kan fastighetsägare erbjuda en framtidsäker och miljövänlig laddinfrastruktur som är lätt att hantera och expandera efter behov, säkerställande att varje elbil får optimal laddning.

Överblick

Zaptec Pro är framtagen för att möta behoven hos större fastigheter och erbjuder dynamisk fas- och lastbalansering. Den här tekniken säkerställer att laddkapaciteten distribueras effektivt mellan anslutna elbilar, vilket optimerar användningen av tillgänglig strömförsörjning. Denna smarta lösning kan hantera upp till över 1000 laddstationer, vilket gör den oerhört skalbar och lämplig för komplexa anläggningar. Den är dessutom utrustad med MID-certifierade mätare för exakt avläsning av elanvändningen, och ger användare tillgång till en kostnadsfri portal för enkel hantering av laddningsstationerna.

Specifikationer

Antal uttag1 st
Fas1-fas & 3-fas
IP-klassificeringIP54
Inbyggd energi­mätareJa
Kompatibel med smart hemJa
Ladd­kapacitet22 kW
Last­balanseringDynamisk fas- och lastbalansering
OCPP1.6
Tillverknings­landNorge
Upp­kopplingWifi & inbyggd 4G anslutning
VarumärkeZaptec
Överbelastnings­skyddJa

Zaptec

Zaptec är ett norskt företag som specialiserar sig på utveckling och tillverkning av laddningslösningar för elfordon. Företaget, grundat i Stavanger, har snabbt etablerat sig som en innovatör inom elektromobilitetsindustrin, tack vare dess högteknologiska laddningssystem som kombinerar effektivitet, säkerhet och användarvänlighet.

Deras produkter är kända för sin intelligenta teknologi och höga prestanda, vilket möjliggör snabb och pålitlig laddning av elbilar. Deras laddningsstationer, som är utformade för både privat och offentligt bruk, stöder en rad olika elbilsmodeller, vilket gör dem till ett flexibelt val för elbilsägare. Företagets innovationer inkluderar även avancerade mjukvarulösningar som optimerar laddningsprocessen och förbättrar användarupplevelsen genom smarta funktioner såsom fjärrstyrning, schemaläggning och realtidsövervakning.

De sätter också ett starkt fokus på hållbarhet, med produkter som inte bara bidrar till en ökad adoption av elbilar men också minskar det totala koldioxidavtrycket. Genom att erbjuda skalbara och energieffektiva laddningslösningar, spelar företaget en viktig roll i övergången till en grönare framtid.

Med ett starkt engagemang för innovation och kvalitet, fortsätter Zaptec att utvidga sin närvaro på den globala marknaden, där de bidrar till utvecklingen av infrastrukturen för elbilsladdning och främjar övergången till hållbar transport.

Zaptec-appen

Zaptec-appen är en integrerad del av företagets laddningslösningar, designad för att förbättra användarupplevelsen för elbilsägare. Appen fungerar som en digital kontrollpanel, vilket ger användarna fullständig kontroll och översikt över deras laddningsaktiviteter. Med en användarvänlig gränssnitt tillåter appen elbilsförare att enkelt starta, övervaka och schemalägga sina laddningssessioner direkt från sina smartphones.

En av de mest framträdande funktionerna i Zaptec-appen är dess förmåga att ge realtidsdata och detaljerad information om laddningsprocessen. Användare kan se aktuell laddningsstatus, batterinivå, och den uppskattade tiden tills full laddning. Detta ger en ökad bekvämlighet och hjälper användare att planera sina resor effektivare.

Appen erbjuder även anpassningsbara inställningar, såsom möjligheten att ställa in specifika laddningstider för att utnyttja låga elpriser eller för att passa in med hushållets energiförbrukning. Dessutom kan användare få tillgång till historisk laddningsdata, vilket ger insikter i deras laddningsvanor och möjliggör optimering av energianvändningen.

Installation

Skalbar Elbilsladdning för Framtidens Anläggningar

Att implementera Zaptec Pro med Vålt är enkelt och effektivt, särskilt utformat för större anläggningar som bostadsrättsföreningar och fastighetsbolag. Våra behöriga elektriker säkerställer en smidig installationsprocess, från initial bedömning av elsystemets kapacitet till den optimala placeringspunkten. Zaptec Pro kan anslutas flexibelt via en stolpe eller en kopplingsdosa, vilket erbjuder anpassningsbarhet för varje unik fastighet. Installationen genomförs med noggrannhet, där varje steg - från kabeldragning till den slutliga konfigurationen via appen - är designat för att uppfylla de högsta standarderna för säkerhet och användarvänlighet. Vålt garanterar att din laddinfrastruktur inte bara är säker och tillförlitlig utan också optimerad för framtida expansionsmöjligheter.

  1. Förberedelse: Inkluderar detaljerad analys av nuvarande och framtida energibehov samt säkerställande av lämplig laddningsplats.
  2. Anslutning: Innebär teknisk planering för kablage och säker integration med fastighetens huvudströmförsörjning.
  3. Montering: Kräver strategisk placering för optimal tillgänglighet och estetiska överväganden, följt av stabil fysisk installation.
  4. Konfiguration: Användaren anpassar laddningsinställningar och scheman via appen för effektiv energianvändning och användarvänlighet.
  5. Tester: Inkluderar omfattande systemkontroller för att verifiera korrekt installation, säkerhet och pålitlig laddningsfunktionalitet.

Denna process säkerställer en säker och effektiv installation anpassad för Zaptec Pro:s avancerade funktioner och är anpassad för större anläggningar.

Låt oss hjälpa er,
boka ett kostnadsfritt möte

Gör som andra nöjda kunder – Välj Vålt för din elbilsladdning!
Fyll i uppgifterna så kontaktar vi er.

Alexander Rönndahl

CMO & Account Manager

Välj kundtyp

Rekommenderade laddboxar

No posts found.

Vad kostar Zaptec Pro?

Zaptec Pro går från 16 000kr med full installation.
Priset varierar baserat på anläggning och förutsättningar.

Hur fungerar Zaptec Pro?

Zaptec Pro är utrustad med inbyggda säkerhetsfunktioner som säkringar och en avancerad jordfelsbrytare för Typ B, vilket säkerställer pålitlig laddning under alla förhållanden. Den medföljande molnbaserade tjänsten möjliggör kontroll över vem som kan använda laddstationerna genom åtkomstbegränsningar. Dessutom stöder laddstationen en Typ 2-kontakt, standarden inom EU, med möjlighet att låsa fast laddkabeln för extra säkerhet.

Hur funkar Eco Mode Zaptec?

Eco Mode optimerar laddningstiderna för din bil genom att utnyttja perioder med låga elpriser. Det ger dig även möjlighet att manuellt ställa in när du föredrar att ladda. Zaptec Sense samlar in data om den totala energiförbrukningen från din säkringsdosa, vilket underlättar för dig att anpassa effektgränserna baserat på aktuella energipriser.

Har Zaptec pro inbyggd jordfelsbrytare?

Zaptec Pro uppfyller högsta säkerhetskrav med sina inbyggda säkringar och jordfelsbrytare, vilket säkerställer en pålitlig och säker laddningsupplevelse varje gång.