Installation

Alla har olika behov och vi har just därför skräddarsytt vårt koncept efter varje kundtyp så att vi kan möta era behov effektivt och billigt.

Hårdvara

Vi samarbetar med dem största leverantörerna i branschen. Oavsett behov, finns det alltid en laddbox som passar just er.

Information

Vi erbjuder alltid 5 års garanti för att se till att ni blir bekväma med lösningen som ni får av oss.

Grön energi

3-fas laddning

I takt med att elektriska fordon blir allt vanligare är 3-fas laddning en nyckelkomponent för att möjliggöra snabb och effektiv laddning av elbilar.

Vad är 3-fas laddning?

Vid 3-fas laddning används tre faser av elektrisk ström för att ladda elbilen, vilket ger en högre effekt och därmed snabbare laddning jämfört med enfas laddning. Den högre effekten möjliggör en mer effektiv överföring av energi till elbilen, vilket gör det möjligt att ladda batteriet på kortare tid.

Bakgrund: Förståelse för 3-fas Laddning

3-fas laddning har blivit en viktig del av den elektriska fordonsinfrastrukturen och möjliggör snabbare och effektivare laddning av elbilar. För att förstå 3-fas laddning är det viktigt att ha kunskap om hur elektricitet distribueras och används i hem- och industriella miljöer. I Sverige är standarden för hushållsel 1-fas med en spänning på 230 volt. 3-fas laddning innebär att elbilen laddas med 400 volt över tre faser, vilket möjliggör högre effekt och snabbare laddning jämfört med 1-fas laddning.

Teknisk Djupdykning

3-fas laddning involverar användningen av tre fasledningar för att leverera ström till elbilen. Detta gör det möjligt att öka den tillgängliga effekten och därmed förkorta laddningstiden avsevärt jämfört med 1-fas laddning. När elbilen är ansluten till en 3-fasladdare distribueras strömmen jämnt över de tre faserna, vilket minskar risken för överbelastning och optimerar laddningsprocessen.

Exempel på bilar som kan ladda genom 3-fas laddning:

  • Tesla Model S, Model X och Model 3: Teslas elbilar är kända för sin förmåga att ladda på hög effekt, och de flesta modeller kan dra nytta av 3- fas laddning för snabbare laddningstider.
  • BMW i3: BMW i3 är en populär elbil som erbjuder möjligheten att ladda på 3-fas, vilket ger ägarna snabbare laddning och ökad bekvämlighet.
  • Porsche Taycan: Taycan är Porsches första elbil och den är utformad för att leverera imponerande prestanda och snabb laddning. Den har stöd för 3-fas laddning för att minska laddningstiden.
  • Renault Zoe: Renault Zoe är en kompakt elbil som är populär i Europa. Den har förmågan att ladda på 3-fas, vilket gör den till ett praktiskt val för dem som behöver snabba laddningstider.
  • Audi e-tron: Audi e-tron är en lyxig elbil som erbjuder avancerad teknik och prestanda. Den har också stöd för 3-fas laddning för att förbättra laddningseffektiviteten.

Hemladdning och Offentlig Infrastruktur: Implementering av 3-fas Laddning

3-fas laddning kan integreras både hemma och i offentliga laddningsstationer för att möta olika användares behov. För elbilägare som har tillgång till en 3-fas strömkälla hemma kan investering i en 3-fasladdare öka laddningseffektiviteten och minska laddningstiden avsevärt. Å andra sidan kan offentliga laddningsstationer som erbjuder 3-fas laddning vara avgörande för långdistansresor och för dem utan möjlighet att ladda hemma.

Framtida Utsikter och Utveckling

Med den snabba tillväxten av elbilsindustrin och den ökande efterfrågan på snabbare laddningsteknik förväntas 3-fas laddning fortsätta att utvecklas och förbättras. Framtidens elbilar förväntas ha ännu högre laddningskapacitet och kunna dra nytta av ännu snabbare 3-fas laddningsteknik. Dessutom förväntas utbyggnaden av offentliga laddningsinfrastrukturer att inkludera fler 3-fas laddningsstationer för att möta den ökande efterfrågan från elbilägare.

Alexander Rönndahl CMO & Account Manager 072-609 00 01