Installation

Alla har olika behov och vi har just därför skräddarsytt vårt koncept efter varje kundtyp så att vi kan möta era behov effektivt och billigt.

Hårdvara

Vi samarbetar med dem största leverantörerna i branschen. Oavsett behov, finns det alltid en laddbox som passar just er.

Information

Vi erbjuder alltid 5 års garanti för att se till att ni blir bekväma med lösningen som ni får av oss.

Ekonomi

Byte av elcentral

Att byta elcentral är en viktig investering för att säkerställa säkerheten och effektiviteten i ditt hems elförsörjning. Men vad innebär detta egentligen och när är det dags att överväga en uppgradering? Här utforskar vi allt du behöver veta om att byta elcentral, från priser till fördelar och tips för en smidig process.

Vad innebär det att byta elcentral och när är det dags för ett byte?

Att byta elcentral är avgörande för en trygg elförsörjning i hemmet. Det innebär att ersätta det gamla proppskåpet med en modern elcentral. Fördelarna inkluderar ökad säkerhet, flexibilitet och platsbesparing. Installera jordfelsbrytare och anlita professionella elektriker för att säkerställa korrekt installation.

Att byta elcentral är en viktig och nödvändig åtgärd för att säkerställa en trygg och effektiv elförsörjning i ditt hem. Men vad innebär egentligen detta och när är det dags att överväga en uppgradering? Här går vi igenom allt du behöver veta om att byta elcentral, från priser till tips och tillvägagångssätt.

En elcentral, även känd som proppskåp, är navet i din fastighets elektriska system. Det är här alla elledningar förgrenas och där säkringar löser ut för att bryta strömmen vid överbelastning. Men när är det då lämpligt att byta ut ditt gamla proppskåp mot en modern elcentral?

När bör du överväga att byta elcentral?

  • Frekventa säkringsutlösningar: Om säkringarna löser ut ofta när du använder olika elektriska apparater kan det vara ett tecken på att din elcentral är föråldrad och behöver bytas ut.
  • Ålder: Äldre elcentraler, som är över 30–50 år gamla, kan vara mindre säkra och mindre flexibla jämfört med moderna alternativ. Det är därför klokt att överväga en uppgradering om din elcentral tillhör denna ålderskategori.
  • Brister i säkerhet: Om din befintliga elcentral saknar viktiga säkerhetsfunktioner, som jordfelsbrytare, kan det vara en indikation på att det är dags att byta till en modernare och säkrare variant.

Fördelar med att byta till en modern elcentral:

- Ökad säkerhet: Moderna elcentraler reagerar snabbt och effektivt vid överbelastning, vilket minskar risken för olyckor och bränder.
- Ökad flexibilitet: Med fler funktioner och möjligheter kan en modern elcentral bättre anpassas efter dina behov och önskemål.
- Platsbesparande: Moderna elcentraler är oftast mindre och mer kompakta än äldre modeller, vilket gör dem mer estetiskt tilltalande och enklare att hantera.

Tips inför byte av elcentral:

- Installera jordfelsbrytare: Vid byte av elcentral kan det vara en god idé att även inkludera installation av jordfelsbrytare för ytterligare säkerhet.
- Anlita en professionell elektriker: Elcentraler ska alltid installeras av behöriga elektriker på auktoriserade elinstallationsföretag för att säkerställa korrekt installation och säkerhet.

Kostnader och erbjudanden:

Kostnaden för att byta ut ett gammalt proppskåp till en modern elcentral kan variera beroende på fastighetens förutsättningar och val av elfirma. Priser kan ligga mellan 3 000 och 15 000 kronor. Många företag erbjuder ROT avdrag för denna typ av arbete, vilket kan minska kostnaderna betydligt.

Sammanfattningsvis är byte av elcentral en viktig åtgärd för att säkerställa en säker och effektiv elförsörjning i ditt hem. Genom att överväga dina behov och ta hjälp av professionella elektriker kan du säkerställa att arbetet utförs på ett korrekt och säkert sätt.

Fabian Molander VD och grundare. 072-609 01 01