Installation

Alla har olika behov och vi har just därför skräddarsytt vårt koncept efter varje kundtyp så att vi kan möta era behov effektivt och billigt.

Hårdvara

Vi samarbetar med dem största leverantörerna i branschen. Oavsett behov, finns det alltid en laddbox som passar just er.

Information

Vi erbjuder alltid 5 års garanti för att se till att ni blir bekväma med lösningen som ni får av oss.

Grön energi

Resa med elbil

Är du redo att ta din elbil på en spännande resa? Med rätt förberedelser och inställning kan du njuta av en smidig och utsläppsfri roadtrip utan oro. Vi har samlat de bästa tipsen från experter och erfarna elbilsförare för att göra din semesterresa så enkel och njutbar som möjligt.

Kan jag resa med min elbil?

Absolut! Med rätt planering och inställning kan du göra långa resor med din elbil och njuta av en bekväm och miljövänlig roadtrip.

Förberedelser och planering:

Att resa långt med elbil kräver noggrann planering och förberedelse, särskilt med tanke på den aktuella situationen med laddinfrastrukturen. För att undvika oro över räckvidd och tillgängliga laddmöjligheter längs vägen är det avgörande att planera din resa i förväg. Innan du ger dig iväg, se till att ladda batteriet till iallafall 80% och förbered din bil för en bekväm start. Att ha en sval eller varm bil från början sparar batterikapacitet under de inledande sträckorna av resan.

Glöm inte att ta med din egen laddkabel, eftersom inte alla offentliga laddpunkter tillhandahåller en. För längre resor är det bäst att använda snabbladdningsstationer för att effektivt fylla på batteriet. Planera in flera kortare laddstopp för att undvika överbelastning och trängselavgifter.

Körstrategi och parkeringsråd:

En jämn körhastighet och mjukare körning bidrar till att öka bilens räckvidd. Välj gärna vägar med lägre medelhastighet för att maximera effektiviteten. Undvik också ryckig körning med många stopp för att spara på batteriet. När du parkerar bilen, försök hitta en sval och skuggig plats för att undvika överhettning av batteriet. Att parkera inomhus eller i skugga minskar behovet av att använda batterikraft för att kyla ner kupén.

Appar och resurser:

Använd olika appar som Laddkoll, Chargemap, ChargeFinder, och Plugshare för att hitta laddstationer längs din väg. Dessa appar ger inte bara information om laddstationernas placering utan även om tillgängliga betalningsmetoder och kompatibilitet med din bil. Förbered dig genom att ladda ner nödvändiga appar i förväg och registrera dig som kund för en smidigare upplevelse. Google Maps kan också vara användbart för att få en överblick över laddpunkter längs vägen.

Semesterfördelar och inställning:

Trots de extra förberedelserna är det viktigt att komma ihåg fördelarna med att semestra med elbil. Utöver att bidra till en bättre miljö kan du njuta av avkopplande pauser under dina laddstopp och göra dem till en del av din resa.

Koppla av och njut av fördelarna med en utsläppsfri roadtrip. Genom att ha rätt inställning och vara förberedd kan din semester med elbil bli en minnesvärd och behaglig upplevelse.

Experttips för resor utomlands:

Att resa med elbil utomlands kräver extra omsorg och planering. Förutom att ha tålamod och en nördig inställning finns det några specifika tips att tänka på:

• Planera resan i förväg och se till att hotell och boenden erbjuder laddmöjligheter.
• Kontrollera laddstationernas typ och kompatibilitet med din bil.
• Ladda ner appar som A Better Route Planner, ChargeFinder och Ionity för att hitta laddstationer och betala för laddningen.
• Var medveten om att laddning vanligtvis kostar pengar, även om det kan vara gratis på vissa platser.
• Vid val av bil för resor i Europa, föredra modeller med snabb laddning och ett omfattande laddnätverk som Tesla, Nio, Hyundai Ioniq 5, Kia EV6 och Porsche Taycan.

Fabian Molander VD och grundare. 072-609 01 01